Image

Het Kennisinstituut Normalisering Rechtspositie Ambtenaren biedt kennis en modulair onderwijs aan die u helpt de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren werkbaar en effectief in te voeren.

Docent

Ed van Meer

Image

Mijn naam is Ed van Meer, advocaat en docent in hart en nieren. Een werkdag is voor mij pas geslaagd als het mij gelukt is om mensen of organisaties de goede richting op te laten gaan met behulp van het recht. Het is mij om het even of ik dat in de rechtspraktijk of in het klaslokaal doe.

Al ruim een kwart eeuw ligt mijn professionele werkterrein grotendeels op het gebied van ambtenaren- en arbeidsrecht. Ik ken deze rechtsgebieden vanuit verschillende invalshoeken: vakbonden, (ook nu weer) advocatuur, advies & consultancy en het openbaar bestuur.

Mijn kennis van de Wnra heb ik gebundeld in mijn boek ‘Het Nieuwe Ambtenarenrecht’, waarin ik op een hele praktische wijze beschrijf welke rechtsfiguren het huidige ambtenarenrecht kent en wat er na de Wnra voor in de plaats komt. Bovendien publiceer ik met enige regelmaat over de Wnra in Binnenland Bestuur en het Tijdschrift Ambtenarenrecht, alsmede geef ik Wnra-lezingen en presentaties. Daarnaast ben ik jarenlang verbonden geweest als docent Rechtspositie aan de Bestuursacademie Nederland.

Mijn expertise zet ik in voor alle modules van ons aanbod, voor seminars, informatiebijeenkomsten en maatwerkuitvoeringen.

Meer informatie over mij en mijn kantoor: www.vanmeerjza.nl

Image
Image

Het nieuwe ambtenarenrecht

Vanuit een heldere kijk op wat er morgen nodig is schreef ik mijn boek Het Nieuwe Ambtenarenrecht, de wet normalisering rechtspositie ambtenaren dat voor overheid en ambtenaren de gevolgen schetst die voortvloeien uit deze wet.
Dit boek is onder andere te bestellen bij de uitgever Wolters Kluwer.

Jacques Dijkgraaf

Hugo van Duijvenbode

James Helmer

Magiel Kragten

Ed van Meer

Dennis Mulders

Nienke van Osch

Sandra Roelofsen

Gonnie Theunissen

Koen Weijling

Knra

Het Kennisinstituut Normalisering Rechtspositie Ambtenaren verzorgt modulaire cursussen voor HR-medewerkers, (arbeids)juristen, managers, leden van ondernemingsraden en vakbondsmedewerkers, die te maken krijgen met de gevolgen van Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren.

Verder ondersteunen wij met onze kennis de professionals binnen uw organisatie die dit transitieproces moeten voorbereiden en implementeren.

U kunt ons per email bereiken op: info@knra.nl